Malzemeler
- 500 gr kuş başı kuzu eti,dana da olabilir ama pişme süresi değişebilir o zaman
- 3,4 adet havuç
- 15,20 adet arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 10 yemek kaşığı süt
- karabiber,tuz
Terbiyeli Kuzu Eti Yemek Tarifi Nasıl Yapılır
Etlerimizi tenceremizde tereyağı ile güzelce kavuruyoruz. (Etler suyunu bırakıp çekene kadar) Üstüne doğranmış havuç, arpacık soğan, tuz ve karabiberi ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra tenceremize 4 bardak su ekleyip 35, 40 dakika pişiriyoruz. Yumurta sarısını sütle çırpıp un ilave diyoruz ve et suyundan da damla damla ekleyip terbiyemizi hazırlamış oluyoruz. Terbiyemizi tenceremize yavaş yavaş boşaltıyoruz. 10 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder