Milföylü pasta tarifi malzemeler:
- 12 adet milföy
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 su bardağı süt
- 2 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı krema
- 3 su bardağı çilek ya da vişne
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Un ve şekeri karıştırın.
- Ocağa alıp süt ve vanilyayı da ekleyerek, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
- Daha sonra kremayı ekleyip karışım soğuyana kadar robotta çırpın.
- Milföyleri geniş bir tepsiye yan yana dizin.
- Önceden ısıttığınız fırında milföylerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Üstleri kızaran milföyleri fırından çıkarın.
- Milföyler soğuduktan sonra bir tanesini servis tabağına alın.
- Üzerine hazırladığınız kremadan sürüp meyveleri yerleştirin.
- Bütün milföylere aynı işlemi uygulayın.
- Son olarak üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder