19 Kasım 2013 Salı

Milföylü pasta tarifi

Milföylü pasta tarifi malzemeler:
  • 12 adet milföy
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 3 su bardağı çilek ya da vişne
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Milföylü börek tarifi hazırlanışı:
  • Un ve şekeri karıştırın.
  • Ocağa alıp süt ve vanilyayı da ekleyerek, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
  • Daha sonra kremayı ekleyip karışım soğuyana kadar robotta çırpın.
  • Milföyleri geniş bir tepsiye yan yana dizin.
  • Önceden ısıttığınız fırında milföylerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Üstleri kızaran milföyleri fırından çıkarın.
  • Milföyler soğuduktan sonra bir tanesini servis tabağına alın.
  • Üzerine hazırladığınız kremadan sürüp meyveleri yerleştirin.
  • Bütün milföylere aynı işlemi uygulayın.
  • Son olarak üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder