22 Kasım 2013 Cuma

Üzümlü Pepeçura Börek

Malzemeler
  • siyah üzüm-1 kg
  • su-5 bardak
  • toz şeker-1 bardak
  • mısır nişastası-5 yemek kaşığı

Üzümlü Pepeçura Börek Tarifi Nasıl Yapılır

Siyah üzümü iyice yıkayın. Sapları ayırın. Kaba alın ve şeker ekleyerek kaşık yardımıyla ezin. Tencereye alın, 4 bardak su ekleyin karıştırın ve kaynatın.
Tencereyi ateşten alın süzgeçten geçirin, üzüm suyunu tekrar tencereye alın. Kasede 1 bardak suyla 5 yemek kaşığı nişastayı iyice karıştırıp nişastayı eritin. Kasedeki suyu de tencereye dökün ve üzüm suyu ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Tencereyi tekrar ocağa alın.
Sürekli karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin. Sıcakken tatlı kabına boşaltın. Buzdolabına koyarak katılaşmasını bekleyin,üzerini üzümle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder